Fredag =D

Får ju börja inläggen med Grattis Joakim. Min lillebror fyller nämligen 19 idag, ja, inte så mycket "lille" längre utan får snart börja säga bror ; ) Ska slå honom en pling lite senare, han var nämigen iväg på Nanne Grönvall igår och det blev nog sen hemfärd. Men imorgon blir det kalas för honom =)


Igår blev det inte mycket till händelse här hemma kan jag lova. Hampus åt och sov nästintill hela dagen, var inte många knyck han gjorde, men han lyckades hinna med lite krypövning. Han kommer nu väldigt effektivt bakåt i sin krypning. Han kommer upp i kryställning och sedan gungar han på och sedan åker han bakåt. Lyckades dock att gunga sig framåt två gånger igår, så vem vet hur snart man hittar honom i ett annat rum, eller jagandes efter våra katter ; ) *hihi*

*Kan nästan krypa nu*

Idag skall vi möjligen ta oss en promenad, han har ju sin overoll så han kommer ju inte att frysa nu när det inte är speciellt varmt på dagarna. Men annars skall vi försöka att få plockat lite här hemma, behöver få gjort det så vi kan ta tag i att göra iordning Hampus rum, vill ju så gärana att det skall vara klart innan julafton iallafall, helst av allt innan det är dags att ta upp alla julprydnader, gardiner och framför allt granen. Kommer väll att få ha skifftbyte vi denna j*vla granen, både en väldigt nyfien kille som men stor säkerhet kommer att kunna krypa och rycka i allt han kommer åt och våra två mycket julgranskuls älskande katter. Men upp det ska den.

Oj, svävade ut lite där, åter till idag. Tror som sagt inte att det händert så mycket, övar oss lite på att sitta och det går väldigt bra nu, åker bara lite åt sidan eller bakåt när han blir riktigt glad, annars sitter han jätte bra, rak i ryggen och allt =D Gisses vad fort tiden går, var ju inte längesedan inte inte kunde lyfta huvuder fullt. Min lille kille blir stor *tår i ögat**Titta vad fint jag sitter*
Livet | | 2 kommentarer |

Bilbarnstol och overoll

Var alldeles för trött igår, så får berätta om gårdagen idag .

Efter att Hampus hade sovit i nästan 3 timmar vaknade han när jag gick för att plocka upp honom för nu var vi en timme senare än vi hade tänkt oss från början. Han brukar inte sova mer än 2 timmar men nu slog han på stort.
Vi lyckade iallafall komma iväg och möte Marita och Nova och shoppingmötet började med en ja, lunch på McDonalds. Våra goa barn var så snälla hela tiden. Hampus åt lite biff stroganoff, men ville ändå ha välling efteråt, jisses vad han äter =)
Sedan gick vi vidare ill Beginners för att titta och provsitta bilbarnstolar. Medans jag och Marita stod och tittade och pratade lite vad vi tyckte om de olika stolarna passar givetvis Hampus på att somna, snacka om att jag blev snopen. Men han fick allt lova att vakan när vi skulle provsitta den stolen som verkade bäst för oss. Denna hade isofix vikket betyder att man inte beöver spänna stolen med bilbältet utan man har en metalskena som sitter i bilen mellan sittdelen och ryggstödet där man trycker fast stolen. Hampus kan inte ha tyckt den var helt fel för han gossade in sig och låg och halvsov ett tag. Trode verkligen inte att han skulle sova något mer under resten av dagen, men tji fick jag.

Efter det gick vi till Name it för att kolla på overoller och jackor. Med en fortfarande sovande Hampus. Marita visade mig då en så himla läcker overoll och jag föll pladask för den. En mjuk och varm jeansoveroll. Då de bara hade en i strl.80 lá jag undan den så Jonas kunde kolla på den så han också tyckte om den. Nova fick en jätte fin pjamas. Sedan blev det KapphAl och även HM där jag hittade en så cool pjamas till Hampus, en grå med ett monster på, ryggen har ett tryck med "my monster friends" och en massa små monster. Så den var jag ju bara tvungen att handla till honom, så nu skall ha nog ha pjamas så det räcker för denna gången. Dvs tills han skall ha strl. 80.

Våra karlar kom sedan och då var det dags att först visa Jonas overollen och sedan gå tillbaka och titta på bilbarnstolen.
Som tur var så gillade Jonas overollen också, så då handlade vi den till våran lillkille, så nu är han höst/vinter klar =)
Kollade på stolen och testade den i bilen och den passade jätte bra så vi köpte den på stört. Så nu har en svart/silver färgad stol. Kommer sakna att inte ha den super läkra oranga i baksätet men skulle vi valt en annan färg hade stolen blivit dubbel så dyr och de var det inte värt. Men denna gillade ju Hampus =D Är ju ändå han som skall ha den.

Fick sedan bli en snabb visit hos mina föräldar där Hampus passade på att äta kvällsmat, sedan började han bli trött så då fick han provåka i sin nya overoll hem för det var nät och jämt 2 plusgrader ute *burr*
Somnade i vagnen så fort vi kom ut. Redig kille  ; )
Men vaknade när vi skulle klä av honom. Men sedan var på så gos och bus humör så. Var bara att sätta på honom pjamasen och vänta på att han skulle somna för trött var han. Busade i två timmar sedan stenslocknade han, trodde att det skulle ta längre tid då han sovit så mycket under dagen.

Vaknade kl 08 som vanligt och var en glad kille som var väldigt hungrig, så det blev inte så mycket lek och krypövning denna morgon utan det var frukost som gällde. Sedan lekte han i gymet och nu ligger han och sover i sängen igen, spännande och se hur länge det blir idag =)
Annars vet jag inte riktigt vad vi skall göra idag, har lite ont i knät då jag fick hela bilstolen på det igår *aj*
Kanske bara blir inne mys idag, vem vet, den som lever får se.
Livet | | Kommentera |

Överby

Nu har vi kommit upp och ätit frukost båda två. Hampus sov ända till 07.30 idag men vi låg kvar och busade och övade på att krypa som vanligt. Är en så himla mysig stund.

Nu får jag sitta här en liten stund mednas Hampus leker så snällt i sitt gym, dock har han änna börjat att tröttna en anning på det, försöker bara krypa ur det =) Han är för söt när han står där och gungar sig fram och tillbaka.
Men får kanske ta och titta efter en gåstol nu när vi ändå skall gå i en massa barnaffärer. Vill ju ha en som har lite att pilla med och framför allt ljud. Lutar väll mot en på Babyproffsen med en massa djurläten och grejer, men vi får se.

Idag skall vi åka ut till Överby med Marita och Nova, skall bli skoj =D
De behövde också spana på en större bilbarnstol, blir ju så när man inte har "medelkurvs barn". Var även lite annat som behövdes inhandlas för oss båda, bla kattmat ; )

Känns lite snopet bara, att man redan skall köpa en ny. Man hade väll en del förhoppningar om att man skulle kunna ha den året ut iallafall, den skall ju enligt dem räcka till 9 mån eller 13 kg. Men är man 70,3 och väger nästan 9 kg så blir den för liten. Han var jätte ledesn igår när jag satte honom där i, det var trångt och obekvämt, så vi får väll hålla tummarna att det går bättre idag =)
Kan ju inte åka ända till Stockholm i den, den saken är klar. Kommer ju iofs att ha minder kläder på sig, men tror inte att det kommer att göra tillräkligt. Man vill ju att han skall sitta bekvämt och säkert.


I eftermiddag/kväll skall vi även ta oss en tur över till mina föräldar och umgås lite =) De ville framför allt träffa lillkillen, men även oss ; )

Så sådan ser planen ut för idag, få skriva i kväll om hur vårt sökande gått.
Livet | | 2 kommentarer |
Upp