Fredag 28/8

God morgon...

Här händer det då inte mycket. Var och handlade allt som behöves i onsdags, så nu är de proppat i kylskåpet : ) Underbar syn vill jag lova.

Var en halv trött Hampus som somnade sent då han hade fått sovit några timmar innan vi åkte. Ville inte ha med en trött och grinig Hampus för att månads handla, inte trevligt för någon. Hampus hittade i alla fall en röd stor fotboll som han handlade, så nu sparkas och kastas de boll för fullt.


Igår gjorde vi absolut ingenting, var ingen som var på humör för något. Hjälpte ju inte heller att jag mådde mer än pyton efter att ha ätit köttbullar till middag. Kräktes av de senare då Jonas tack o lov hade kommit hem.

Hampus är för gullig efter att man kräkts, för då skall han komma och kram och ge en puss som tröst. Allt känns genast lite bättre då : D


Idag kommer de inte hända mycket heller. Har verkligen ingen ork nu, är nog dags att börja inhandla lite järn och se om man kan få lite mer ork. Är ju ett litet Pyre där på insidan som knycker en hel del nu. Sparkade även till sin storebror igår : P *haha* Hampus låg och sov på mig och helt plötsligt känner jag en liten spark som träffar Hampus perfekt. Känner annars inte allt för mycket sparkar, men de känns när den vänder på sig för då stramar de och blir hårt en snabbis precis där Pyret ligger. Tror även att jag fått moderkakan i framvägg igen, men får ju vackert vänta till den 9:e med att få de bekräftat. *Längtar så fruktansvärt mycket nu*

Livet | | Kommentera |

Onsdag 26/8 - Tiden som gått

Får väl ta och uppdatera lite medan Hampus sover. (började på inlägget igår, men han vaknade efter 30 min)


Någon ensam natt fick vi då inte i fredags. Lämnade Hampus som vanligt och de var en glad kille som vinkade av mamma och pappa. Gick till affären och handlade oss lite gott och gick sedan hem för att kolla på filmen. Han nästan se färdigt innan min pappa ringde vid halv tio för då var Hampus super ledsen och somnade inte. Så de var bara att klä på sig och knalla bort och hämta upp våran kille, som då hade somnat när de sa att mamma och pappa var på väg till honom *gullunge*. Så han fick lov att följa med hem.


lördagen var vi på Överby och kikade på syskon vagn (igen), är inte lätt alls att hitta i denna djungeln. Men nu har vi bestämt oss efter mycket velande att de får lov att bli en Phil & Ted Vibe. Är den som har känns absolut bäst över lag, trots att jag varit mycket skeptisk till detta med att Hampus skall sitta över den lille. Så den skall vi inhandla någon gång under hösten hade vi nog tänkt oss.

Söndagen var det inget alls som hände, så gott.


Sedan var de ju åter måndag och Jonas åkte till jobbet. Men jag mådde inte alls bra under dagen så vid 12 fick jag ringa Jonas så han fick komma hem och ta Hampus. Fick sova och äta så mådde jag genast bättre igen. Vilket alla i familjen gladde sig åt : D

Hampus tycket även att de räckte med att sova 1 timme på förmiddagen för hela dagen. Ganska så gott för Jonas då Hampus sov hela natten utan att vakna till och vilja gossa. Har ju nämligen en förmåga att vakna till någon gång under natten och vill komma upp och gossa för att sedan somna om.

Ja, så arg kan han bli när pappa inte vill kör runt honom i leksakslådan längre.


Igår
så var vi duktiga och gick till ÖF med Marita och Nova. Barnen var jätte sälla hela vägen. Mötte sedan upp Maria och Nellie på Öf och så var leken igång. Hampus hade jätte kul och lagade mat denna gången också.

Denna gången var de jätte mycket bebisar där. Svårt att tänka sig att man själv skall ett sådan litet knyte igen. Tror stenhårt på att de kommer komma ut ett färdigt barn och ingen liten bebis. Men, en bebis är de ju vi skall ha : )


Gissa var bebisen ligger ?
(ignorera allt osmickrande)

Idag kommer de nog vara en lugn dag. Mina höfter behöver ha en lugn och vilande dag. Har inte alls haft problem med foglossning denna gången som med Hampus. Då fick jag ju börja med stödbältet vid v.13 och denna gången gör de bara lite ont om jag går mycket. Så efter promenaden fram och tillbaka från ÖF känndes verkligen igår. Men så kan de vara, får känna att man lever emellanåt ; )

När Jonas slutat skall vi i alla fall åka och handla får nu är de ont om allt här hemma.Sv till Lisa: Vi har inte RUL förrän den 9:e, så de är någon vecka kvar. Börjar längta väldigt mycket nu. (är inte ett dugg avundsjuk att du redan varit iväg ; )
Livet | | En kommentar |

Pyret v.18 (17+2)

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.
Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

Livet | | 2 kommentarer |
Upp