Pyret v.14 (13+5)


Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


Egna tankar: Ja, vad kan man säga mer än att jag tycker tiden går fort och att de närmar sig UL med stormsteg. Skall bli helt underbart att se vad de är för en liten filur som bufflar runt och har sig där inne. Kan ju tillägga att magen putar betydligt tidigare denna gång än vad den började med Hampus. Magen har verkligen släppt på alla muskler och är beredd på bamse magen. Skall bli intressanat att se hur stor den är innan BF : O
Annars känns de fortfarande konstigt att man väntar ett barn, en liten bebis. Helt otroligt att vi kommer ha två underbara barn kring månads skifftet jan/feb. även en anning skrämande, hur skall man orka, har skall allt funka??? Men de ger sig ; )
Graviditeten med Pontus | |
Upp