Resonerar kring vagn

Helgen har gått och den har varit som den har varit. Blir inte mer än så….

 

Igår var inte den bästa dagen heller. Efterdyningar av helgen.

 

Men en glad sak som hände var att vi nu har bestämt oss helt för vilken vagn det blir till Hampus och Pyret. För nu har vi gått tillbaka till den som vi absolut helst ville ha, nämligen Emmaljungas Cangaroo tvilling/syskon. Emmaljunga slutar nämligen tillverka den så vi hade get upp hoppet om en sådan. Men så dök de upp några få på Blocket från Beginners, så vi åkte omedelbart och kollade och kände av lite. Givetvis fick Hampus vara med och bestämma (är ju trots allt han som skall åka i den) och han valda Emmaljungan. Ville nog kunna sova gott och avslappnat och de gjorde han betydligt bättre i denna än i Phil & Ted:en. Sedan var de ju väldigt spännande att sitta och kika i liggdelen efter bebisen. Så helt pang så har vi bytt vagn idé, men denna håller vi fast vid : D kändes hur bra som helst. Dock ville Hampus åka i den hem, men han får vackert vänta tills Pyret har kommit ut.

  Så nu blir de en bredare vagn i alla fall. Men när vi resonerade om hur vi vill/kommer använda vagnen så blir de bättre för båda barnen med en ”dubbel”vagn. Tanken är ju att vi skall kunna gå så mycket så möjligt och ta bilen så lite som möjligt. Har ju inga större för hoppningar att Hampus skall hålla sig vaken hela vägen hem efter dagis och inte behöva liggläge, även fram och tillbaka från stan. Vill ju att han skall sitta super bra : D Sedan får ju bebisen de super mysigt med en egen liggdel och kan ligga och kika på mamma. Möjligheten att byta blöja i vagnen finns ju med riktig liggdel. Vilket de inte hade funnits i P&T. så nu har jag resonerat färdigt kring vagn ; P

Livet | | En kommentar |

Pyret v.23 (22+3)

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
Graviditeten med Pontus | | Kommentera |

Pyret v.22 (21+2)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.

Egna funderingar: Ja, vad kan man säga mer än att jag börjar att funder på hur man skall få allt att gå ihop med två ungar : S Men Jonas tröstar så snällt med, "De löser sig". Haha, "ja du skall ju vara på jobbet!"
Men, de ger sig med tiden, får helt enkelt få det att funka!
Sedan är de en massa liv där inne nu, men de dämpas fortfarande ganska så mycket pga att moderkakan sitter i framvägg dvs på magen istället för mot ryggen. Men vad underbart de är. Hampus gillar att känna efter bebisen. Drar upp tröjan och skall hålla sin hand på min mage, så himla underbart kan jag säga, helt fantastiskt att sitta och se honom känne efter sin lilla syster eller lillebror. *Älskar våra busungar*

Graviditeten med Pontus | | Kommentera |
Upp