Pyret v.22 (21+2)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.

Egna funderingar: Ja, vad kan man säga mer än att jag börjar att funder på hur man skall få allt att gå ihop med två ungar : S Men Jonas tröstar så snällt med, "De löser sig". Haha, "ja du skall ju vara på jobbet!"
Men, de ger sig med tiden, får helt enkelt få det att funka!
Sedan är de en massa liv där inne nu, men de dämpas fortfarande ganska så mycket pga att moderkakan sitter i framvägg dvs på magen istället för mot ryggen. Men vad underbart de är. Hampus gillar att känna efter bebisen. Drar upp tröjan och skall hålla sin hand på min mage, så himla underbart kan jag säga, helt fantastiskt att sitta och se honom känne efter sin lilla syster eller lillebror. *Älskar våra busungar*

Graviditeten med Pontus | |
Upp