We are back :D

Ja som ni kanske misstänkt så åkte allt jag också på magsjuka, så vi har varit dåliga hela familjen i dryga veckan nu. Fy fan! säger jag bara. Men nu är det äntligen över och vi hoppas innerligt att vi skall slippa all sådan skit nu ett tag, men de är väll bara att vänta och se nu när Hampus skall tillbaka till förskolan imorgon.

Nu skall vi även prova att Hampus skall gå 09-12 mån-fre på förskolan. Så de blir lite pause ifrån lillebror varje dag. För nu är de verkligen mycket syskongnabb, men också mycket lek. Pontus är envis som en mulåsna och backar inte när storebror står och gapar NEJ!!!
Men nu hoppas vi att detta skall bli bra och att vi får vara friska :D

Imorgon kommer Susann så då skall vi ha tjôta och ha det trevligt (som alltid ;P )

 

Pontus har även börjat att gå hur snabbt som helst är nästan påväg till att springa :D Går verkligen kanon för honom. Man blir så lycklig när man ser honom komma gåendes och skiner som solen själv. En morgon stod ha även i sängen och ropade mamma när han vaknade : ) Kunde verkligen inte få en bättre start på morgonen.

Åh, måste ju berätta att i måndags kom min iphone4 :D Så nu har man ju gått och blivit lite smått förälskad i den. Hittills är den verkligen kanon ;D
Hittade även en Bilddagsbok app, så nu har jag lagt in två bilder på en dag, senaste bilden innan var när Hampus var 1 så *haha* inte speciellt nya bilder innan alltså. Men nu får nu kika in ;P

Livet | | 2 kommentarer |

Då har magsjukan kommit innanför dörren

Denna helgen var fullsmockad med saker som skulle göras och lite blev av innan vardagen med småbarn slog till.

Ifredags var vi och storhandlade. Killarna var super duktiga och satt jätte snällt i en kundvagn : )
efteråt blev de faktiskt McDonalds då Hampus frågade jättesnällt och vi inte varit där på jättelänge. På kvällen så mumsade jag och Jonas räkor och kollade på film. Supermysigt verkligen.

På lördagen så var Hampus lite hänig och ville inte riktigt äte något, men ingen feber eller något annat. Så vi gick till mina föräldrar på middag som de var planerat och fick jättegod mat. Fisk, pressad potatis, sås och broccoli *smaskens*
Dock blev glädjen lite kortvarig. För efter att Hampus busat lite med sin moster börjar han att kräkas. Så de var bara att packa ihop killarna och bege sig hem för att hålla tummarna att de inte var magsjuka. Hampus fick krypa ner mellan mig och Jonas så vi skulle kunna hålla koll på honom. Ingen mer kräk kom det, men han vaknade flera gånger och var på väg men de kom aldrig upp. Där emot så tyckte lillebror att de kunde vara en rolig idé att vara vaken 3 timmar mitt i natten. Jonas tyckte inte de var en riktigt lika rolig idé. Själv låg jag och hade kollen på Hampus.

Idag skulle vi varit på tipspromenad med familjen Dahlberg/Hval, men vi fick avstå då vi inte visste vad de var med Hampus och han inte ville inte ha frukost. Jonas fick lite sovmorgon, men de var inte långa stunden så kom han upp. Så vi åt frukost och Hampus fick behålla de vindruvor som han promt skulle ha till sin såkallade frukost. Sedan somnade både Hampus och Pontus så Jonas valde att ha båda killarna hemma och jag gick till Amelie en stund : )
Hemma var de små grinigt och gnälligt, men de var ändå med gott mod. Men nu när de var dags för kvällen så börjar Pontus spy, Jonas säger att han får nog vara hemma imorgon för han mår inte riktigt bra och med de orden fick han bege sig för att spy han med. Tycker så otroligt synd om Pontus som verligen inte fattar alls vad det är som händer. Han har aldrig varit ett kräkbarn, så detta måste verkligen vara chocken för honom : ( Mammas lilla hjärta...

Hatar verkligen att se barnen sjuka, de skall bara vara friska, glada och fulla av engerig...

Så kort och gott, de var magsjuka som Hampus hade och nu har Pontus och Jonas fått det. Så nu håller jag mer än alla tummarna för att jag skall lyckas klara mig *peppar, peppar*
Livet | | 3 kommentarer |

Liten blir större

Här hinner man kanppt skriva i bloggen att Pontus nu äntligen vågat släppa taget och gå riktigt för första gången fören saker och ting eskalerar med raket fart.
Jonas berätta nämligen när jag kom hem från jobbet att nu väljer Pontus att ställa sig upp och gå istället för att krypa :D
Så nu går den lille fisen, krypa är passé.Men tjena vad stor han blev hel plötsligt när han nu nästan bara är i upprät ställning, känns som han växt jättemycket nu på bara några timmar, mammas lille fis.
Fattar inte vart detta året har tagit vägen. Nu har man en liten kille och en stor kille, bebis är sedan länge förbi och nu när han lärt sig att gå blir det så konkret på något sätt. Liten blir också stor (och större).

Dessutom har skitungen 8 tänder som han verkligen vet vad man skall ha dem till ;P
Tuggar på allt. Bitar, stora som små, tuggar han ner och mumsar på : )


Pontus | | En kommentar |
Upp