Pricktestet och sovmorgon

Man får väll säga att pricktestet igår gick bra.
Hampus var super duktig när de skulle picka hål på huden så att dropparna skulle gå in i huden. 13 stick blev de och han satt blickstill under alla. Sedan var de dock svårt att man faktiskt fick rör på armarna, såg ut som en stel robot *haha* De tog dock inte lång stund så sa han att de började klia och svida och de var då redan flera prickar som var kraftigt utspridda... De visade sig att han är väldigt allergist mot katt, hund och häst, så alla pälsdjur är att utesluta. Sedan testade han även allergi mot hasselnötter, mandel och pyttelite mot björk, sedan tidigare vet vi att han även är allergisk mot pistage. Så summan av allt är att Hampus är nöt- och pälsdjursallergiker.
Fick recept som skall hämtas ut så vi alltid kan ge han något om han skulel reagera, och skulle han reagera på något nytt var de bara att ringa så skulle de testas. Kanon läkare får jag säga : )
 
Hampus var dock lite ledsen äver detta med hästar och hundar, att han inte kommer få börja rida eller någon hund när vi bor i hus.. Men han kunde ha en harkrank eller ödla sa han ; ) (mamma tar dock hellre en ödla än en harkrank) *haha*
 
 
Idag blev de sovmorgon dessutom :D Killarna brukar ju alltid vakna till 06.30-07.10, så att ställa klockan har varit meningslöst. Men idag slog de på stort vill jag lova, Pontus väckte mig 08.10... Så de var bara att ringa förskolan och säga att vi äter frukost hemma och att de kommer senare. Killarna var riktigt nöjda med att bara äta frukost med mamma och på förskolan var vi vid 10 : ) Ingen lång dag idag med andra ord *hihi* Men efteråt blir de korv med bröd och fredagsmys ♥ Jonas skall ut och käka och tacka av en kollega som slutar så han är hemma vid 22 för imorgon åker vi på riktigt äventyr ; )
Livet | | Kommentera |

Allergi

Några väldigt snabba rader droppar vi in nu. Denna veckan har varit händelserik kan vi säga...
På måndagen var vi på Emaus och killarna red en massa gånger : ) De hade superkul under tiden vi var där, men när vi skulle gå hem direkt efter ridningen får Hampus en allergisk reaktion som heter duga. Svullen, klåda, röda rinnande ögon, nysningar och snuva... Så de blev hem och duscha och tvätta alla kläder. Tack o lov gick de ner och han kunde somna utan klåda.

Idag är de dags Hampus allergitest på Näl. Skall bli väldigt intressant att se ad han testar reaktion på... Häst, hund och nöt förväntar jag mig reaktion på då det är det han visat reaktion på hemma... Men bara några timmar kvar tills vi vet...

Nu är de snart dags att åka och lämna galningarna på förskolan så de får lite frukost och Hampus hinner spela på iPaden innan jag hämtar honom igen. Hade tänk lämna dem senare idag men då Hampus är lovad att spela den på förmiddagen då han inte han igår för jag kom tidigare.. Orkar inte diskutera de vidare med honom så de lämnas 08 som vanligt...

| | Kommentera |

Vinterkläder

Idag skall även alla vinterkläder provas så vi vet vem som behöver vad och vad vi inte behöver ha. Hoppas och tror att Hampus skall kunna ha sin jacka och termobyxor, men overall tror jag kommer bli tvugna att köpa. Pontus misstänker jag att vi kommer behöva köpa jacka och overall till, tror inte han kan ha något av sitt : ( Men de växer och kläderna gör inte det (tyvärr). Pontus kommer nog dra strl 100 och Hampus blir nog 110/116, beroende på modell och märke. Mäter ju för jössenamn 111cm hemma på tumstocken :O Den ungen växer så de knakar i honom...
Hittade några snygga overaller på nätet och ja, de ligger kring 1000 lappen och med två ungar blir de inte världsroliga pengar, men vad fanken. Vill iallafall ha en ovarall som har ordentlig vattentäthet då de av någon anledning oftast blir en del blöta vinterdagar här i väst ; )
 
Dock känns de förjäkla tråkigt att behöva prova och leta vinterkläder innan september ens ha börjat, men nu för tiden är ju hälften av vinterkläderna slut i oktober..
Livet | | Kommentera |
Upp