Stora killen!!

Inlägget är långt men, missa inte dagens händelse lägst ner!!

 

Då har helgen varit slut ett tag och vardagarna har åter kommit tillbaka. Blir de ju en dag mindre vardag då de är påsk denna veckan : ) Jättegott med 2 dagar extra tillsammans, men Jonas har ju en förmåga att antingen förslappa sig eller få jobba-hemma mani. Får se vad de blir denna gång : )

 

I helgen var vi och månadshandlade : ) gick väll ganska så bra, dock fixade Hampus inte att åka i Jonas kundvagn utan fick vackert sitta i min (de behövs 2 vagnar när man handlar nästintill allt för en hel månad, bara blöjor till killarna tar ju upp en hel vagn nästan).

På söndagen var vi helt slut hela familjen så det blev en tråk dag hemma. Dock fick jag städat ur och gjort i ordning hela klädkammaren, så nu kan man gå in hela vägen, ingen skit på golvet som tar plats och torksträcket får super bra plats.

Under helgen fixade Hampus att öppna både dörren till klädkammaren och toaletten (dessa handtag är vinklade uppåt), så nu har vi fått låsa till klädkammaren för där inne finns ju så spännande verktyg, tvättprodukter mm som Hampus vill lägga vantarna på. Toa har han hittills låtit vara (så länge det inte är någon där inne).

 

Igår var de gnälligt på förmiddagen, Hampus tyckte nämligen att vi skulle gå ut, Pontus tyckte att vi skulle äta mycket och jag ville mest bara få vila lite till. Inte lätt med 3 olika viljor (tur att Jonas inte var hemma ; ) )

Fick mutat Hampus med lite vindruvor så var han nöjd och Pontus fick äta en massa. Efter att vi fått mat i magen så gick vi på promenad med min syster. Behövde hämta ut mitt nya dammsugarmunstycke som kommit : D Då DHL hade kört ut det fick vi gå en bra bit för att hämta ut det, men vad gör de när man har någon att smála med på vägen :D

 

Så idag har de blivit dammsuget, våttorkat, fönstren putsade och toan städad. Så nu är de fint här igen. Höll ju nästan på att få argsinta utbrott på alla katthårstussar och all sand som ligger lite över allt. Har väll inte varit den som brytt mig något större om dem förut, men sedan jag blev bra efter graviditeten så stör de mig jättemycket. Är väll sådana där avsmittande gener från min mamma som alltid har haft/har de jätte rent.

Men fanken så mycket bättre man (jag) mår när de är rent och upp plockat kring en. Sedan hjälper det ju att Hampus älskar att städa riktigt, inte bara en snabb dammsugning här inte ; )

 

Måste ju berätta om dagens stora händelse också:

Då Hampus gjorde en jättebajj kom de på benen när blöjan skulle av, så in i duschen med honom. Dock vägrade han gå ur badrummet fören jag sa att han fick vara naken, då knallade han så glatt ut. Sa att han fick säga till om han skulle kissa så skulle han få pottan.

Efter en liten stund kom han:

-         Mamma, potta, potta!

-         Ok, varsågod.

Knallar in med pottan till vardagsrumsbordet och sätter sig på pottan. Jag börjar plocka i diskmaskinen och hör lite spelande och

-         Mamma, blött! Blött!

De visar sig då att min stora kille har kissat i pottan! (pottan spelar en lite truddelutt när det blir blött)

Han var så stolt över att han kissat på pottan (kan säga att jag är inte måttligt stolt över honom heller).

Livet | | 5 kommentarer |
Upp