Ally Condle - "Matchad"

Påbörjade denna boken igår eftermiddag och eftersom det var en väldigt lättläst bok, enkelt språk och inte speciellt invecklade relationer eller händelser kring karaktärerna blev boken utläst också ; )

Handling: Samfundet styr allt i samhället, mat (sammansättningen och mängden för optimal hälsa), kläder (jobb, skola och fritid), jobb, livspartner (du blir matchad med den i samhället som är genetiskt mest lämpad för dig, för att optimera hälsa och välgång) och mer där till.
Men vad händer när Samfundet gör en miss och man för första gången börjar att fundera på om de verkligen är det bästa som hänt samhället? Cassie gör just detta i samband med att fler incidenter inträffar och livet känns inte så tryggt längre. Vad är det som händer i de yttre provinserna?

Tycker: Känner mig en aning kluven till denna boken. Finns så mycket mer man hade kunnat gör med den, men skulle inte säga att den är så tafatt att jag tycker den är dålig... Svårbedömt, men jag kommer läsa nästa del "Korsad" också, kanske blir det bättre ; )Böcker 2013, Livet | |
Upp