"Insurgent" - Veronica Roth

Eftersom denna boken ingår i en triologi och jag gillade första boken Divergent så fortsatte jag läsa :D
            
Lite småfakta:  
  • Titel: Insurgent
  • Författare: Veronica Roth                  
  • Serie: Divergent
  • Utgiven:2013-07
  • Antal sidor:381 sidor
 
Handling: (Beskrivning från Adlibris)
Ett enda val kan förändra dig  eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.
 
Omdöme:
Det händer mycket i denna boken och det känns inte som att tempot någonsin skall sakta ner och det uppskattas och man tar sig väldigt fort igenom boken då man gärna vill ha mer. Dock kan jag tycka att Tris har lite väl ogenomtänkta motiv till sitt handlande under vissa av situationerna, men inte tillräckligt mycket för att skall tycka att det blir fel eller att boken blir "meh".
Eftersom jag har läst de tidigare två böckerna på svenska var (är?) min plan att fortsätta att göra detta, men det kliar så i fingrarna att reservera den sista boken Allegiant för jag vill verkligen vet hur detta kommer att sluta. Så det är väll bara att vänta och se om jag kan hålla mig ;P
 
Böcker 2013 | |
Upp