"The girl you left behind"- Jojo Moyes

Efter att jag hade läst "Livet efter dig" av Jojo Moyes blev jag väldigt intresserad av att läsa något mer av henne. Gillade verkligen sättet som hon skev boken på. Så en snabb sökning på Adlibris visade att hon hade skrivit en hel del böcker till, en till hade då blivit översatt "Sophies historia" vilken jag tyckte kunde verka intressant, men efter en sökning på biblioteket fanns den inte inne på svenska, men på engelska med titeln "The girl you left behind".
Då jag börjat att funder på att börja läsa mer på engelska framför allt för att utbudet inom framförallt fantasy är betydligt större då, tänkte jag att det är väll lika bra att börja någon stans, så sagt och gjort den blev lånad.
 
Boken handlar "egentligen" om en tavla som består av ett porträtt av en kvinna på 1915 talet.
Boken börjar med Sophie på 1915 talet och hur livet i Frankrike förändras under det pågående kriget. Hur tyskarna förtrycker det franska folket och hur familjer slits isär, men också hur man måste våga lita på sig själv och stå får de val man gör. Efter några kapitel in i boken hamnar man i nutid och hos kvinnan Liv som numera äger porträttet, en gåva från hennes avlidne make. Liv har svårt att komma över förlusten av sin man som hon älskade högt. Precis när livet börjar att lätta tack vare två personer vänds livet på nytt, den hon trodde sig kunna lite på håller på att förstöra livet igen då tavlan (den enda hon värdesätter i livet) görs anspråk på av släktingar till konstnären, Sophie´s make.
Man får sedan följa Livs efterforskningar kring tavlan och vad som hände med Sophie och hennes öde.
 
Det är en bra bok som fångar en i den bemärkelsen att man hela tiden vill veta mer. Man vill veta vad som hände med Sophie och om Liv kommer att lyckas behålla tavlan som är hennes enda fasta punkt i tillvaron. Varje gång Jojo byter scen (speciellt från Sophie´s) blir man lite frustrerad då man så vill veta hur hennes öde blev. Den var lätt att läsa på engelska, så om det inte är ett hinder läs den på engelska.
 
 
Böcker 2013, Livet | bok, böcker, jojo Moyes, läsa, the girl you left behind | |
Upp