"Divergent" - Veronica Roth

För några veckor sedan fick jag tummen ur och lånade Divergent av Veroncia Roth efter att jag för några månader sedan fick Marita att läsa den först, var kanske rädd att bli besviken. Men efter att hon helt klart godkänt den fick den lånas med hem ; )
 
Handling: I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner  och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först
 
Omdöme:
Jag gillar verkligen boken. Den är intressant boken igenom och Veronica låter det hela flyta på bra. Man får en klar blid över hur falangerna har uppkommit och vad varje falang har för syfte i samhället.
Väldigt intressant detta med att du per automatik inte tillhör samma falang som du är född i, utan att allt avgörs hurdan din personlighet är uppbyggd.
Tris utvecklas boken igenom genom de problematikerna hon ställs inför och man upplever verkligen att karaktären växer.
När boken väl slutar så vill man ha mer, vilket för mig är en riktigt bra bok :D
 
 
 
Böcker 2013 | divergent, veroncia roth | |
Upp