Stora killen!!

Inlägget är långt men, missa inte dagens händelse lägst ner!!

 

Då har helgen varit slut ett tag och vardagarna har åter kommit tillbaka. Blir de ju en dag mindre vardag då de är påsk denna veckan : ) Jättegott med 2 dagar extra tillsammans, men Jonas har ju en förmåga att antingen förslappa sig eller få jobba-hemma mani. Får se vad de blir denna gång : )

 

I helgen var vi och månadshandlade : ) gick väll ganska så bra, dock fixade Hampus inte att åka i Jonas kundvagn utan fick vackert sitta i min (de behövs 2 vagnar när man handlar nästintill allt för en hel månad, bara blöjor till killarna tar ju upp en hel vagn nästan).

På söndagen var vi helt slut hela familjen så det blev en tråk dag hemma. Dock fick jag städat ur och gjort i ordning hela klädkammaren, så nu kan man gå in hela vägen, ingen skit på golvet som tar plats och torksträcket får super bra plats.

Under helgen fixade Hampus att öppna både dörren till klädkammaren och toaletten (dessa handtag är vinklade uppåt), så nu har vi fått låsa till klädkammaren för där inne finns ju så spännande verktyg, tvättprodukter mm som Hampus vill lägga vantarna på. Toa har han hittills låtit vara (så länge det inte är någon där inne).

 

Igår var de gnälligt på förmiddagen, Hampus tyckte nämligen att vi skulle gå ut, Pontus tyckte att vi skulle äta mycket och jag ville mest bara få vila lite till. Inte lätt med 3 olika viljor (tur att Jonas inte var hemma ; ) )

Fick mutat Hampus med lite vindruvor så var han nöjd och Pontus fick äta en massa. Efter att vi fått mat i magen så gick vi på promenad med min syster. Behövde hämta ut mitt nya dammsugarmunstycke som kommit : D Då DHL hade kört ut det fick vi gå en bra bit för att hämta ut det, men vad gör de när man har någon att smála med på vägen :D

 

Så idag har de blivit dammsuget, våttorkat, fönstren putsade och toan städad. Så nu är de fint här igen. Höll ju nästan på att få argsinta utbrott på alla katthårstussar och all sand som ligger lite över allt. Har väll inte varit den som brytt mig något större om dem förut, men sedan jag blev bra efter graviditeten så stör de mig jättemycket. Är väll sådana där avsmittande gener från min mamma som alltid har haft/har de jätte rent.

Men fanken så mycket bättre man (jag) mår när de är rent och upp plockat kring en. Sedan hjälper det ju att Hampus älskar att städa riktigt, inte bara en snabb dammsugning här inte ; )

 

Måste ju berätta om dagens stora händelse också:

Då Hampus gjorde en jättebajj kom de på benen när blöjan skulle av, så in i duschen med honom. Dock vägrade han gå ur badrummet fören jag sa att han fick vara naken, då knallade han så glatt ut. Sa att han fick säga till om han skulle kissa så skulle han få pottan.

Efter en liten stund kom han:

-         Mamma, potta, potta!

-         Ok, varsågod.

Knallar in med pottan till vardagsrumsbordet och sätter sig på pottan. Jag börjar plocka i diskmaskinen och hör lite spelande och

-         Mamma, blött! Blött!

De visar sig då att min stora kille har kissat i pottan! (pottan spelar en lite truddelutt när det blir blött)

Han var så stolt över att han kissat på pottan (kan säga att jag är inte måttligt stolt över honom heller).

Livet | | 5 kommentarer |

Nytt munstycke

Det blev inget Maxi, det blev en sväng till Jätten istället då Hampus sov och Pontus ville äta när vi skulle vart iväg. Hampus fick åka i bilkundvagnen med moster så han var jätteglad. Satt hur snällt som helst i bilden och rattade och tutade : )

Sedan tog vi lite lunch här hemma.

 

Senare på eftermiddagen kom Marita & Nova för att leka lite. Hampus och Nova körde lite jage, lekte med bilarna och busade för fullt med Jonas. Pontus tog sig en lur på Marita. Hampus blev lite avundsjuk på att Nova hade toffs och inte han, så han fick ju givetvis också ha toffs. Sedan blev det som vanligt en del pussar och kramar barnen emellan, ser bara för söta ut.

Undertiden som de var här skulle Hampus även vara snäll och dammsuga lite åt mig (hade varit lite lat och inte ställt bort den) och givetvis under skåpet. Tyvärr slog han av knappen som håller munstycket på plats och en av mina underbara clowner åkte i golvet. Så nu på morgonen har jag letat Internet runt efter ett nytt munstycke och hittade samma för ca 500kr, så på måndag är de leverans. Så inget dammsugande fören på måndag tidigas, får hoppas att katterna håller inne lite på fällningen.

 

Idag är de fredag och jag är jättesugen på att äta tacos, så jag skall nog pracka på Jonas den idén. Får åka och handla lite till kvällen ändå och då kan vi ju passa på ; )

Skulle tagit och åkt själv nu på dagen, men killarna har varit på ett mer än uselt humör så mitt tålamod har änna sinat rätt så bra, men de kanske hinner att stiga lite nu undertiden som killarna sover.

Livet | | 5 kommentarer |

Vanliga dagar

Vad kan man säga, dagarna har rullat på.

Skulle ju varit till Lisa i tisdags, men då hennes barn blivit hostiga valde jag att inte åka tillslut. Vill inte att Pontus eller Hampus skall bli dåliga nu när vi är bra : ) Jag som så gärna ville gå, träffa vuxna (härliga) människor. Men får ta och hitta på något snart.

 

Här om natten så var Pontus så underbar mot sin mamma. Han ammade vid 20 och vid 21 och sedan gick vi och la oss vid 22, sedan ville han inte ha mat igen förrän 04 : D

De var så himla gott att få sova lite mer än 3 timmar sammanhängande. Var ju riktigt utvilad där ”mitt i natten/tidig morgon”. Sedan ville båda killarna upp vid 7, så klockan 6 börjar bli lite mer avlägset (tack o lov).

 

Igår var vi hos Angelica och Anthon och lekte. Får säga att Hampus och Anthon leker väldigt fint ihop : ) Tror dock att Anthon var mest fascinerad av Pontus, mycket spännande med en liten bebis.

Blev även lite hemmagjord glass, som Hampus berättade snabbt för pappa att han hade fått när vi kom hem.

 

Idag skall vi ta oss en sväng till Maxi när min syster är klar med sin tenta. Hon är så duktig som pluggar på *tummarna upp*

Skall träffa Marita sedan (om det inte är så hon måste jobba). Annars vet jag inte vad som händer.

Livet | | Kommentera |
Upp