Pyret i magen

Då vart de 9 veckor kvar innan lilla Pyret är beräknat att komma ut till sin familj. Kan säga att längtan är någon enorm är hemma, alla tycker att julen kan komma och knalla snabbt förbi så de blir dags för vårat lilla Pyre att se dagens ljus. Dock är många så snälla och på minner en om att man kan ju få gå över tiden, men de vill vi inte tänka på, de dagar de blir, de tar vi då.

 

Mina värkar har lugnat sig jätte mycket oh nu är de mer normala sammandragningar som kommer och går. Halsbrännan finns där lite varje dag, vissa dagar är värre än andra, men vad fanken skall man göra, mumsar på mina tabletter.

 

Min medicin äter jag fortfarande, men får inte ta någon tablett de sista 4 veckorna för bebisens skull. Kan säga att de skrämmer mig en del. Är rädd att kräkningarna skall sätta igång som bara den och att man inte kommer ha med sig mycket energi alls till förlossningen, men får ju försöka att vara optimistisk =)

 

Annars är de rätt så mysigt att känna lilla Pyret böka och flytta sig där inne (förutsatt att h*n låter bli blåsan och revbenen). Otroligt vad individuella bebisarna är redan i magen. Hampus var bara någon rejäl spark då och då, men denna far runt som bara den, knör, bökar och sparkar för fullt, no mercy! (men ack vad underbart)

Denna gången är de mycket lättare att se aktiviteten på utsidan av magen än de någonsin var med Hampus. Blir dock inte allt för skoj om detta aktiva lila Pyre inte lugnar sig mot slutet för då kommer de göra ont, men lite smällar får man väl tåla *haha, vilken vits*

Graviditeten med Pontus | | 3 kommentarer |

Pyret v.31 (30+2)

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

fetal development at 30 weeks

Graviditeten med Pontus | | Kommentera |

Älskade son


Sitter och spanar på lite barnprogram


Kan man önska sig något vackrare

Bilder på killarna | | Kommentera |
Upp